Tot en met 1 september 2006

Het gaat super met Eva! We zijn nu ruim een jaar uit behandeling en wat is het goed gegaan. Natuurlijk had haar lichaam (en geest) de tijd nodig om al het noodzakelijke gif kwijt te raken, maar ze lijkt in alles weer op de oude Eva. Qua uiterlijk en qua gedrag, maar dan natuurlijk een aantal jaar ouder. Ze staat natuurlijk nog wel onder controle, maar daarvan is de laatste grote - inclusief ruggemergpunctie en beenmergpunctie - eind juli afgenomen en was de uitslag positief! We moeten nu om de 3 maanden op controle en zo wordt dat langzaam afgebouwd naar 2x per jaar en dan nog 1x per jaar. Totdat de vijf jaar na behandeling om zijn en Eva genezen zal worden verklaard (!).

Met ons als gezin gaat het ook heel goed, we zijn weer in een nieuwe fase aanbeland. We hebben een heerlijke vakantie gehad in Toscane en Eva heeft ondertussen haar zevende verjaardag gevierd. Julia is (bijna) vier en gaat sinds een paar weken nu ook naar de basisschool. Dat geeft een hoop structuur en meer rust. Vanzelfsprekend moet ons moppie nog wel wennen om elke dag de hele dag op school te zijn, maar ze doet het geweldig. Af en toe wordt het haar wel te veel, maar dat kan ze dan wel (iets te) goed uiten. Ze kan natuurlijk altijd terugvallen op haar grote zus die op dezelfde school zit. Ze zien elkaar op het schoolplein, bij het overblijven of op de BSO. Ze zijn heel lief voor elkaar. Kijk maar eens wat een engeltjes het zijn:

     

De angst bij ons is verminderd, maar zit natuurlijk nog wel aan de oppervlakte. Er hoeft maar wat te gebeuren en hij zal waarschijnlijk wel weer toeslaan. Maar, we denken toch dat we wat beter zullen kunnen relativeren en deze angst een plaats kunnen geven. En we beseffen dat Eva ook gewoon ziek kan worden net als elk ander kind. Een snotneus of een griepje zal haar heus niet overslaan.

Het boek is goed verkocht en heeft hopelijk een hoop mensen kunnen helpen. We krijgen nog steeds wel aanvragen en de reacties zijn hartverwarmend.

Het spijt ons dat we de site niet goed meer hebben bijgehouden nadat de behandeling klaar was. Maar, je moet maar bedenken dat in ons geval geen nieuws goed nieuws was. De belofte dat we deze site zullen blijven bijhouden kunnen we dus niet doen. Je mag ons echter altijd blijven vragen hoe het gaat! Het idee om nog een vervolg te schrijven op het boek zal in ieder geval niet verloren gaan. Wanneer het komt is een tweede. In ieder geval pas als we zeker weten dat Eva geen leukemie meer heeft...

Bedankt voor jullie steun, het ga jullie (en ons) goed en vergeet niet te genieten van het leven!

Groetekus,
Ivo, Ingrid, Julia en Eva   
 

De Boschmannetjes: A Happy Family

 

   
 
 
 
De uitslagen van elk bloedonderzoek, de medicatie (met bijwerkingen), etc. kun je trouwens terugvinden in "Protocol ALL" onder "Links", daarin staat ook het hele behandelschema van Eva
   
 
 
 

Wordt (misschien) vervolgd...

   
 
 
  Wil je reageren op dit dagboek, stuur dan een mailtje naar dagboek@hommedubois.com